Російський олігарх, який підтримує війну проти України, провів зустріч з Папою Римським

Президент Міжнародної асоціації боксу (IBA) Умар Кремльов вручив символічний боксерський ринг Папі Римському Франциску. Новину про це розповів один з українських користувачів Telegram, який підтримує Путіна та війну в Україні.

У своєму повідомленні Кремльов підкреслив, що віра і спорт мають йти в ногу та спрямовуватися в одному напрямку. Він також зазначив, що йому бажано бачити мир на всій планеті та злагодженість серед людей.

Блок галереї

Цікаво почути подібні слова від глави Міжнародної боксерської асоціації, яка минулого року заборонила українським спортсменам виступати під національним прапором України і змушувала їх виступати під прапором IBA. Це спричинило протести з боку української збірної, але в результаті їм була присуджена технічна поразка.

Нагадаємо, Кремльов говорив про необхідність допуску спортсменів із РФ та Білорусі до міжнародних змагань, незважаючи на активні збройні дії, які окупанти ведуть проти України. Він закликав міжнародні федерації зняти санкції проти цих двох країн.

Умар Кремльов перебуває під санкціями України як особа, яка публічно пропагує агресивну війну та визнає законність окупації України. Також відомо, що він змінив своє прізвище на Кремльов після заарешту, який трапився з ним два рази. У 90-ті роки він був активною фігурою в серпухівській організації ОЗУ.

Щодо майнового стану Кремльова, то він зацікавлений в роботі пов'язаних з ним організацій. Наприклад, організація "Центр Прогресу Бокса" за 2018 рік заробила незначну суму при нульовій вартості активів. Частка "Ліги ставок", яка продає квитки компанії "Спортивні лотереї", належить цій організації на 51%. Вкладення у "Лігу ставок" оцінюються принаймні в 10 млрд рублів.

Нагадаємо, що Франція не дозволить російському прапору представляти Росію на Олімпійських іграх у Парижі, поки Росія продовжує вести війну в Україні. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю L'Équipe, французькій спортивній газеті.