У Китаї відкрилася унікальна система мостів і тунелів

У Китаї відкрилася унікальна система мостів і тунелів

У Китайській провінції Гуандун відкрилася нова транспортна система Шеньчжень-Чжуншань, яка з'єднує два міста на різних берегах Перлової річки. Цей проєкт, що складається з мостів, підводного тунелю та штучних островів, вже встановив 10 світових рекордів, уключаючи найдовший морський висячий міст (1666 м) та найдовший двосторонній восьмисмуговий занурений трубчатий тунель (5 035 м). Про це повідомляє NewAtlas.

Ця нова магістраль довжиною 24 км суттєво зменшить час подорожі між містами з двох годин до 30 хвилин, що полегшить рух у цьому густинаселеному регіоні, який включає Гонконг, Макао та дев'ять інших міст. Раніше, широкі водойми утримували транспорт, проте тепер нова система забезпечить швидке та зручне сполучення.

Крім фантастичних інженерних рішень, система Шеньчжень-Чжуншань відрізняється інноваційними технологіями безпеки. Ліхтарі в підводному тунелі мають різні кольори, що змінюються залежно від ситуації на дорозі та допомагають у навігації під час евакуації. Тунель також обладнаний сучасними системами пожежогасіння та димовидалення.

14 роботів постійно контролюють тунель, спостерігаючи за станом інфраструктури та реагуючи на автомобільні аварії. Вони можуть впливати на рух автомобілів через гучномовці, забезпечуючи додатковий рівень безпеки. Шеньчжень-Чжуншань також з'єднується з найдовшим в світі мостом через море - Гонконг-Чжухай-Макао, створюючи велику інтегровану транспортну мережу в регіоні.

Читайте також: