Розбіжності у пропаганді призводять до високих втрат у російській армії - ISW

У Інституті вивчення війни повідомили, що військові блогери відмічають розбіжність між реальністю на полі бою і тим, що поширюється у російському інформаційному просторі.

Блогери стверджують, що російські коментатори можуть насміхатись з контрнаступу України на Запорізькому напрямку, а потім втрачати багато разів більше російських солдатів на Авдіївському. Вони зробили висновок, що Росія намагається замалювати реальну кількість втрат, які вона понесла у цій війні.

Один з військових блогерів поставив питання, чому російські ЗМІ так зосередилися на записах невдалих атак української бронетехніки під час контрнаступу влітку 2023 року, коли самі російські війська також мають багато таких же проблем при проведенні атак, особливо через наявність безпілотних літальних апаратів на полі бою.

Російські блогери посперечалися щодо використання російської бронетехніки та її живучості на полі бою, а також ефективності російських атак. Вони продовжують наводити аргументи про перебіг війни, тактику використання бронетехніки та ефективність атак.

Також ISW вважає, що багато блогерів добре усвідомлюють, який вплив мають їх розмови на загальне розуміння війни.

Джерело: РБК-Україна