Розробники відеоігор із Києва створили систему розвідки для військових

Українські розробники відеоігор створили систему розвідки для військових, яка стала смертельною зброєю в бойових діях України. Цю новину опублікувало британське видання The Daily Mail.

Систему розвідки, що автоматизована, розробила група українських розробників комп'ютерних ігор. Вони створили її у своїй квартирі в Києві, яка буквально переповнена настільними іграми. За допомогою цієї системи оператори отримують доступ до величезної кількості даних, що дозволяє їм визначати позиції та рухи російських військ. Вона вже допомогла у знищенні сотень ворожих солдатів.

Систему назвали "Гризельда" на честь популярної реп-групи. Вона дозволяє розподіляти та перевіряти інформацію про розвідувальні операції, яка надходить від супутників, дронів, перехоплених повідомлень ворога, агентів, соцмереж та вебсайтів, а також даних, зібраних під час проникнення до бази даних противника.

Система відіграла вирішальну роль у військових операціях у Харківській та Херсонській областях, забезпечивши українським військам прорив. Вона також була використана для відстеження та знищення трьох російських генералів та сотень російських солдатів у казармах. Крім того, ця система допомогла врятувати життя людей під час підриву греблі Каховської ГЕС.

ГУР Міністерства оборони України провели три спроби звільнення міста Енергодар та Запорізької АЕС від російських загарбників. Про це повідомив голова ГУР Кирило Буданов у своєму інтерв'ю для NV.