Розвідка пояснила, чому Кива жив у Підмосков’ї

Колишній депутат Верховної Ради Ілля Кива, який був убитий у Росії, жив у селі Підмосков’я для того, щоб забезпечити свою безпеку. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у інтерв’ю «Радіо Свобода». За його словами, люди, які перебувають під постійним наглядом російських спецслужб, так само, як і Кива, дбають про свою безпеку та оточують себе захистом. Вибіром місця проживання Кива хотів уникнути загроз та захистити себе.

Олег Царьов, який підтримує «русський світ», розповів про вбивство Іллі Киви. За його словами, Кива знав, що на нього полюють, тому він переїхав з Москви у закрите селище. Він жив в одному з найпрестижніших місць в Одинцовському районі, де була охорона та відеоспостереження. Кива вважав, що там він буде в безпеці.

Тіло Іллі Киви, колишнього депутата Верховної Ради та зрадника, було знайдено біля готелю «Велич Кантрі Клаб» у Росії. Згодом стало відомо, що він був ліквідований українською Службою безпеки за дорученням Головного управління розвідки Міноборони. Речник ГУР Андрій Юсов підтвердив цю інформацію й додав, що доля Киви це приклад для всіх зрадників України та прихильників путінського режиму.

Наразі проводяться розслідування з метою встановлення всіх обставин події та осіб, причетних до вбивства Іллі Киви.

На додаток до цього, з'явилося перше відео з місця вбивства Іллі Киви. Слідчий комітет РФ також підтвердив його смерть і заявив, що зараз тривають розслідування для встановлення причетних до цього вбивства.

Читайте також: 

  • Сексуальні скандали у Раді, бійка з ветераном АТО. Чим прославився Ілля Кива (відео)
  • Як було ліквідовано Киву. Усі деталі (фото)