Розвідка повідомила, коли слід очікувати загострення на фронті

Ситуація на фронті в Україні може погіршитися у найближчі місяці, втім армагедону не буде.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов зазначив, що складна ситуація може виникнути на фронті найближчим часом, але це не катастрофа. Він спростовує запевнення деяких людей про неминучий армагедон. Проблеми очікуються з середини травня і до початку червня. Буданов попереджає про важкий період.

Незначна затримка допомоги українцям з боку Заходу впливає на бойові дії

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що незначна затримка у наданні допомоги Україні з боку союзників вплинула на полі бою. Українські сили відчувають нестачу артилерійських снарядів у співвідношенні 1 до 5 або навіть 1 до 10 залежно від ділянки фронту. За словами Столтенберга, нестача систем протиповітряної оборони ускладнює завдання збивання ракет, що атакують українські міста з боку РФ.

60 мільярдів доларів допомоги для України від американського Конгресу

Палата представників американського Конгресу підтримала законопроєкт щодо надання допомоги Україні на суму понад 60 мільярдів доларів. Документ ще має пройти схвалення Сенату та президента. Правки до законопроєкту були відхилені, включаючи ті, які пропонували конгресвумен Вікторія Спартц та Марджорі Тейлор Грін. Остання була проти будь-якої допомоги Україні.

Спростування російських заяв про захоплення Богданівки

Міністерство оборони Росії заявило, що їхні підрозділи захопили Богданівку, але американські аналітики не знайшли підтверджень цьому.