«Шахтар» переміг «Антверпен», гарантувавши собі вихід у плей-оф єврокубків

Донецький футбольний клуб "Шахтар" здобув свою третю перемогу на груповому етапі Ліги чемпіонів. У п'ятому турі "гірники" здолали "Антверпен" з рахунком 1:0.

Перед матчем проти бельгійської команди, "Шахтар" знаходився на третьому місці у групі Н. Попереду них були "Барселона" і "Порту", з якими вони поступилися раніше. Хоча "гірники" зберігали шанси на плей-оф Ліги чемпіонів, адже мали 6 очок.

Через проблеми зі здоров'ям, "Шахтар" провів домашній матч з "Антверпеном" у Леверкузені, Німеччина. Команда позбулася основного правого захисника, Юхима Коноплі.

Учасники матчу встигли забити лише один гол на 12-й хвилині. Микола Матвієнко вразив ворота суперника і допоміг "Шахтару" здобути перевагу. Через інцидент у штрафному майданчику "Антверпена", господарі отримали можливість на пенальті, але арбітр вирішив не фіксувати порушення правил.

У другому таймі "Шахтар" двічі натрапив на перекладину, проте не зміг подвоїти свій рахунок. "Антверпен" також мав кілька шансів на вирівнювання, але не зумів скористатися ними. Гол Матвієнка залишився єдиним у цьому матчі.

Після перемоги над "Антверпеном", "Шахтар" гарантував собі принаймні третє місце у групі і вихід у плей-оф єврокубків.

Ліга чемпіонів. Груповий етап, 5-й тур

"Шахтар" - "Антверпен" - 1:0

Гол: Матвієнко (12)

Група Н. Турнірна таблиця:

  1. "Барселона" (Іспанія) - 9 очок (4 матчі), 8:2 (різниця м'ячів)
  2. "Порту" (Португалія) - 9 (4), 9:3
  3. "Шахтар" (Україна) - 9 (5), 7:7
  4. "Антверпен" (Бельгія) - 0 (5), 3:15

Турнірна таблиця групи Н буде остаточно сформована після другого матчу у цьому квартеті, між "Барселоною" та "Порту".

Ця перемога для "Шахтаря" є вже третьою на груповому етапі Ліги чемпіонів. Команда також перервала свою серію з чотирьох поразок поспіль від "Барселони", останній раз "Шахтар" перемагав каталонців у 2008 році.

Варто також відзначити, що в "Шахтарі" з'явився новий головний тренер - Маріно Пушич. Він підписав контракт з командою до кінця сезону 2025/26. Раніше "Шахтар" розірвав співпрацю з головним тренером Патріком ван Леувеном.