Найкрасивіші міста України: ТОП міст західної України

Україна вирізняється красою кожного свого куточка. Адже найкрасивіші міста України можуть бути буквально в кожному регіоні. 

Крім цього, найкрасивіші міста України мають дивовижну історію. Найкрасивіші міста країни мають свій рейтинг. Окремо слід приділяти увагу на ТОП найкрасивіших міст західної частини України. 

Найкрасивіші міста в Україні на західній частині країни 

Розглядаючи найкрасивіші міста західної України, варто розглянути і культурну спадщину окремих міст. 

найгарніші міста України

ТОП найкрасивіших міст України (західної України):

  1. Львів.

  2. Кам'янець-Подільський.

  3. Івано-Франківськ.

  4. Чернівці.

Утім, цей список можна продовжувати до ТОП-10 або до ТОП-20. 

Львів: красиве та дивовижне місто 

Львів — це одне з найпопулярніших туристичних міст України, яке умовно розташоване на заході країни. Його старе місто занесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО завдяки своїй архітектурі, яка поєднує в собі як готику, ренесанс і бароко. 

У Львові можна насолодитися затишними вуличками, красивими площами та багатою культурною програмою:

Площа Ринок. Ця площа розташована в центрі Львова, прикрашена фонтанами, пам'ятниками. Вона є одним із найпопулярніших місць серед туристів і місцевих жителів.

Арсенал. Цей історичний комплекс включає в себе вежу і старовинні архітектурні споруди, а також музей військової історії. Це одне з наймальовничіших місць у Львові.

Ще одне місце, яке точно сподобається туристам у Львові, Львівський замок. Замок пропонує приголомшливий вид на місто та околиці. Це історичне місце, сповнене загадок і легенд, яке приваблює безліч відвідувачів.

Чим можуть здивувати Чернівці? 

Чернівці славляться своєю архітектурною спадщиною, включно з будівлею університету, зведеною в стилі неоготики, і красивим культурно-історичним центром. Попри те, що місто невелике, воно має свою незвичайну атмосферу. Останніми роками воно навіть популярне серед туристів. 

Місто також відоме своїми затишними кафе та іншими закладами. На що можна подивитися в Чернівцях:

  1. Університетський бульвар. Це звивиста алея серед дерев, розташована поруч із будівлею Чернівецького національного університету. Бульвар славиться тим, що там зазвичай відбуваються різноманітні заходи та романтичні побачення. Бульвар люблять і діти, і студенти.

  2. Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича. Ю. Федьковича. Це красива будівля в стилі неоготики, що є символом міста. Її архітектура вражає своєю витонченістю та величчю. Його обов'язково треба відвідати в Чернівцях. 

  3. Центральний парк ім. Т. Шевченка. Цей парк — прекрасне місце для прогулянок і відпочинку. У парку є атракціони, ставки та затишні лавки для відпочинку. Загалом місце нехай і знамените, але дуже спокійне. 

У Чернівцях також варто відвідати Кафедральний собор Святого Духа. Це красивий собор у стилі бароко і він буквально прикрашає центр міста своїми витонченими фасадами та величними куполами. Це одна з найбільш значущих релігійних та архітектурних споруд Чернівців.

Дивовижний Івано-Франківськ 

Ще одне місто на західній частині України, яке може приємно здивувати. Місто славиться своїми красивими парками, затишними скверами та архітектурою (у ній поєднуються неймовірні стилі). 

Івано-Франківськ також відомий своїми цікавими музеями та культурними заходами. Що можна побачити в цьому місті:

  1. Парк ім. Шевченка. Цей парк є одним із найпопулярніших місць для відпочинку та прогулянок у місті. Він прикрашений мальовничими алеями, квітучими клумбами та ставками. Він досить великий. 

  2. Площа Ринок. Центральна площа міста, на якій розташовані красиві історичні будівлі, кафе та ресторани. Тут можна насолодитися атмосферою старого міста та його архітектурою.

  3. Пам'ятник Івану Франку. Цей пам'ятник на честь відомого українського письменника та громадського діяча Івана Франка прикрашає центр міста і є популярним місцем для фотографій та зустрічей. 

Якщо говорити про незвичайні пам'ятки, то варто відзначити і пам'ятник Тарасу Шевченку. Це ще один важливий пам'ятник у місті, присвячений видатному українському поету Тарасу Шевченку. Він символізує культурну спадщину регіону і є одним із символів міста.

Невеликий, але красивий Кам'янець-Подільський 

гарні міста України

Кам'янець-Подільський нехай і невелике, але колоритне місто на західній Україні. Це місто відоме своїм історичним центром, оточеним стародавніми оборонними мурами. Тут можна побачити красиві замки, вузькі вулички та панорамні краєвиди на річку Смотрич і навколишні пагорби.