Санкції проти Росії. Світ має терміново приймати рішення

Текст про те, чи дійсно санкції досягли своєї межі, рерайтовано з використанням HTML-форматування і розділено на абзаци.

Чи дійсно ствердження про те, що санкції вже досягли максимуму і їх немає куди поширювати, є правдою? Це питання часто почуваємо від високопоставлених осіб наших дружніх країн.

Моніторингова група не згодна з цим твердженням і щойно опублікувала серйозну аналітичну доповідь, яка ґрунтується на власній Санкційній базі. Ми ведемо її з 2015 року і вона містить дані про санкції, які застосували Україна, США, ЄС, Канада та Велика Британія.

Станом на 01.09.2023 року, ми зафіксували наявність санкцій до 4822 юридичних осіб (це 67% від загальної кількості юросіб у нашій базі) тільки з боку України... Але наразі ми очікуємо синхронізації списків від наших партнерів.

Незважаючи на значний обсяг американських санкцій та їх важливість для створення тиску на РФ, багато юросіб все ще не потрапили до американських санкційних списків. Однак, важливим аспектом є включення всіх російських підприємств ВПК до санкційних списків країн "санкційної коаліції", зокрема санкцій США.

Хоча деякі європейські функціонери вже заявляли в грудні 2022 року про досягнення їх санкціями "стелі", наша аналітична доповідь показує, що європейські санкції проти юридичних осіб становлять лише 11% від загальної кількості санкційних справ.

Незважаючи на важливу роль Великої Британії та Канади в підтримці України у боротьбі з російською агресією, санкції цих країн проти юрисдикційних осіб поки не є значними.

Нашим висновком з аналізу є необхідність синхронізації санкцій всіх партнерів "санкційної коаліції" і подальшого розширення санкцій щодо юридичних осіб.

Ми вважаємо, що важливо віднести до санкцій кожне підприємство, яке має пряме або опосередковане зв'язок з російськими ВПК або фінансуванням війни. Це буде перешкоджати агресивному виробництву сучасної зброї в необхідній кількості.

Ми бачимо, як Росія витрачає зусилля та креатив, щоб обходити санкції. Знайти спосіб обманути сусідів або вкрасти щось – це, мабуть, справжня креативна діяльність Росії задовго до часів СРСР.

Ми свідому того, що прийняття важливих рішень може бути складним завданням, але ми бачимо, що для ефективності санкцій потрібна спеціальна інфраструктура та механізми. Така інфраструктура вимагає наявності структур, людей і фінансових ресурсів.

Ми не наївні і розуміємо складнощі політичних процесів, але ми також бачимо оголошені світові тенденції.

Станом на 24.02.2022 року світова економіка зазнала значних змін, і ми будемо розраховувати на нову систему світової безпеки та нові економічні зв'язки. Нажаль, на це немає альтернативи.

Санкції стануть невід'ємною частиною спілкування між державами і групами держав. Тому кожна країна повинна мати відповідні органи та процедури негайно.

Читайте також:
  • ЄС не передає Україні заморожені активи Росії: фінський економіст знайшов пояснення
  • США ввели нові санкції проти Росії: хто потрапив до списку
  • Путін розповів росіянам байку про клопів, аби виправдати санкційний удар по РФ