СБУ оголосила підозру понад 25 колаборантам із «МВС Херсонської області»: список зрадників

Правоохоронці оголосили підозри колаборантам Російського МВС в Херсонській області

Правоохоронці Служби безпеки України повідомили про оголошення підозр колаборантам, які працюють у МВС Росії в Херсонській області. Ці особи займаються репресіями та катують місцевих жителів.

За даними правоохоронців, було встановлено особи і зібрано доказову базу ще 26 колаборантів, які працюють у російському "Головному управлінні МВС Херсонської області". Вони всі стали членами кримінальної організації з назвою "відділ міністерства внутрішніх справ Росії "Каховський".

У цій організації шестеро осіб зайняли керівні посади, а решта були розподілені по різних підрозділах. Ці колаборанти займаються масовими репресіями проти місцевих жителів, спробуючи подолати їхній супротив окупантам.

Крім того, колаборанти залучалися для охорони під час фейкових плебісцитів на тимчасово захопленій території регіону.

Правоохоронні органи України зібрали всю необхідну інформацію про кожного фігуранта і зараз вживають комплексних заходів для притягнення кожного з них до відповідальності за їхні злочини.

Співробітниця дитячого садка у Харкові працювала на російську розвідку

В Харкові було затримано жінку, яка працювала в дитячому садку, за те, що вона була агентом російської розвідки. Вона надавала координати та розвідувальні дані для корегування ворожих ударів по місту.

Зловмисниця працювала в дитячому садку і під час вільного часу допомагала рашистам уцілити пункти базування Сил оборони. Вона отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей і проводила дорозвідку.

Поліція зібрала достатньо доказів та повідомила про підозру жінці. Зараз тривають розслідування, щоб встановити всі факти і притягнути зловмисницю до відповідальності.