Ще одна країна готується до закриття кордону з Росією

На пункті прикордонного перетину між Естонією та Росією в місті Нарва в п'ятницю прийняли рішення вживати заходи щодо можливого закриття кордону. Були встановлені додаткові перешкоди на мосту. За інформацією ERR, ціллю цих заходів є стримання нелегальної міграції.

Увечері 16 листопада з'явились перші бетонні піраміди на мосту в Нарві. Це сталося після прибуття 19 громадян Сомалі та Сирії на східний кордон Естонії. Вони спробували проникнути в країну без законних підстав.

Поліція та прикордонна служба Іда-Вірумаа раніше повідомили про можливе закриття прикордонного пункту. Вони зазначили, що Росія створює міграційний тиск на Естонію та Фінляндію, надсилаючи до кордону людей, які не мають права на в'їзд до Євросоюзу. З останнього тижня декілька великих груп намагалося потрапити до Естонії.

Крім того, приготували загородження через те, що з 1 лютого буде закритий російський пункт пропуску "Івангород" на кордоні з Естонією через реконструкцію.

Frontex, прикордонне агентство Європейського Союзу, відправить офіцерів і техніку для патрулювання кордону між Фінляндією та Росією. Також Норвегія заявила, що готова закрити свій кордон з Росією за прикладом Фінляндії, якщо це буде необхідно.

Нагадаємо, уряд Фінляндії вирішив закрити сім пунктів пропуску на кордоні з Росією.