Сили оборони: ворог використовує всю номенклатуру для ударів по цивільній інфраструктурі півдня

Російська армія обстрілює цивільну інфраструктуру на півдні України

За словами начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчука, російська армія використовує різні види зброї для обстрілу цивільної інфраструктури на півдні України. Особливо постраждали школи та лікарні.

Армія РФ використовує всю номенклатуру — від дронів камікадзе до ракет. Але вони отримують втрати. Противник втрачає понад сотню своїх людей щодня, половина з них - безповоротні втрати. Але навіть з такими втратами, вони продовжують нападати", — зазначив Плетенчук.

Російська пропаганда виправдовує атаки на цивільну інфраструктуру тим, що українська армія там ховає свою техніку і особовий склад. Але це тільки пропагандистські вигадки, які мають вплив на внутрішню аудиторію Росії, яка сприймає цю інформацію.

Російська армія використовує різні види дронів, зокрема іранські безпілотні літальні апарати "Шахед" та FPV дрони. Крім того, вона використовує російські БпЛА "Ланцет" для завдання удару по техніці. Ці дрони застосовуються на правому березі Херсонщини та на півдні Миколаївської області.

Також російська армія обстрілює населені пункти правого берега Херсонської області корегованими авіаційними бомбами. Це призводить до руйнування шкіл, лікарень та інших навчальних закладів.

Крім того, ворожа армія запускає ракети різного типу, які обстрілюють Одесу та інші населені пункти.