Сирський обговорив із головним генералом США потреби ЗСУ на найближчі місяці

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський обговорив потреби в українському війську з главою Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльзом Брауном

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів розмову з главою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Браун уважно стежить за ситуацією на полі бою від самого початку російського вторгнення.

Під час розмови обговорено потреби ЗСУ в найближчі місяці. Також обговорено питання необхідної допомоги США для України, зокрема щодо посилення захисту від російських ракетних і бомбових ударів, розвитку фортифікацій та стратегічних питань на перспективу 2024 року.

«Зміцнення українського війська - довгостроковий стратегічний інтерес не тільки США, а й партнерів і союзників по НАТО», - заявив генерал Браун.

ЗСУ повідомляли про створення Росією нового угруповання військ у понад 100 тис. солдатів, а також можливість нового наступу окупантів на одному з напрямків влітку цього року. Також існує імовірність відкриття нового активного напрямку фронту у 2024 році.

Протягом 764-ї доби війни Росії проти України було зафіксовано 48 бойових зіткнень. Ворог здійснив чотири ракетних та 77 авіаційних ударів, а також 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях військ та населених пунктах.