Шість дешевих способів, як пом'якшити махрові рушники

Жорстким рушникам можна повернути м'якість. Для цього є кілька способів.

Відновити рушники допоможе найдешевший шампунь і сіль, яку використовують для посудомийних машин. Останню можна замінити звичайною або морською сіллю, пише tsn.

Налийте дві кришки шампуню просто до барабана пральної машини, далі помістіть капронову шкарпетку, в яку насипте дві столові ложки солі. Після цього треба акуратно розкласти рушники та запустити швидкий режим прання з температурою 40 градусів і віджиманням на 800 обертів.

Після закінчення прання варто одразу розпочати другий етап. Не витягаючи рушники з пральної машини, додайте до барабана одну столову ложку лимонної кислоти і знову запустіть швидкий режим, але температуру виставте вже 20 градусів. Навіть найжорсткіші рушники після такої процедури стануть м'якими, наче пух.

Ще п'ять способів, після яких рушники стануть м'якими

Оцет і сода треба взяти склянку оцту та влити її до відсіку для рідких засобів пральної машини. Запустіть цикл прання за високої температури без віджимання й полоскання. Потім насипте 1/2 склянки соди до відсіку для порошку і повторіть прання, але вже з віджиманням і полосканням.

Сіль і свіже повітря розчиніть кілька ложок звичайної солі в літрі прохолодної води, помістіть туди рушники, залиште на 30-40 хвилин. Потім добре прополощіть, відтисніть руками і розвісьте сушитися на свіжому повітрі (але не під прямими сонячними променями).

Холодна вода і сніг взимку можете спробувати цей цікавий спосіб. Спочатку виперіть рушники в дуже холодній воді, потім наберіть до глибокої ємності сніг і помістіть туди рушники. Через кілька годин прополощіть і висушіть.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Оцет і вода якщо рушники втратили свою м'якість, можна спробувати прополоскати їх в оцті. Після звичайного прання помістіть рушники в розчин з 10 літрами води та 1/2 склянки оцту.

Нашатирний спирт і вода розчиніть дві чайні ложки дві столові ложки солі, помістіть у цю воду рушники і залиште на 2 години. Потім не забудьте прополоскати й висушити.

Не забувайте, що махрові рушники радять прати окремо від інших речей. Так вони довше залишатимуться м'якими. Якщо на рушниках є сильні забруднення, попередньо замочіть їх у холодній воді. Прати махрові рушники не можна за температури вище 60 градусів, а кольорові вище 40 градусів. Інакше полиняють

Рушники з ванної кімнати потрібно прати частіше, ніж зазвичай всі звикли.

Часто після прийому душу чи ванної люди просто залишають рушники сушитися, і навіть не думають про прання до того, як вони не почнуть неприємно пахнути. Та лікарі стверджують, що такий підхід може серйозно зашкодити здоров'ю. Невипраний рушник може бути не просто негігієнічним, але й спричинити інфікування від тих бактерій, які ви самі лишили на ньому день чи тиждень тому.