Скільки коштує оформити або відновити паспорт

Є можливість оформити або відновити паспорт без потреби стояти у черзі. Для цього необхідно звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби України, незалежно від місця реєстрації. Про це було повідомлено Міністерством внутрішніх справ.

У відомстві вказують, що "можна одночасно отримати ID-картку та закордонний паспорт, не втрачаючи час у чергах".

Для отримання документів, потрібно звернутися безпосередньо до підрозділу Міграційної служби. Іншою опцією є запис на прийом у зручний час за допомогою онлайн-сервісу "Електронна черга" на офіційному сайті ДМС.

Послуга оформлення паспорта громадянина України (ID-картки) має наступні ціни: 450 грн за нетермінове оформлення та 820 грн за термінове оформлення.

Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон також має свою вартість: 856 грн за нетермінове оформлення та 1496 грн за термінове оформлення.

Через онлайн-сервіс ДМС "Перевірка стану оформлення документів" можна відстежувати готовність паспорта.

У відповідь на питання про дію ID-картки під час воєнного стану та про чинність паспорта без нового фото після досягнення 25 або 45 років, МВС пояснило, що потрібно буде віртуально звернутися до порталу "Дія" для замовлення дублікату свідоцтва про народження або шлюб. Процес замовлення повторної видачі документів здійснюється лише за декілька кліків.