Скільки українців готові воювати до повної перемоги? Результати опитування

Скільки українців готові воювати до повної перемоги? Результати опитування

Більшість українців підтримує воєнну перемогу і рух до Європейського союзу та НАТО

За даними опитування, більшість українців (61,2%) вважає, що потрібно продовжувати воювати до повної перемоги, що включає відновлення кордонів 1991 року і вступ до Європейського союзу та НАТО. Ще 38,8% громадян висловились за мирні переговори з Росією та припинення вогню. Опитування було проведено 22-24 березня громадською організацією "Передові правові ініціативи".

Проте розділені думки українців в регіональному розрізі. У західних областях 72,13% респондентів підтримують війну "до повної перемоги", тоді як 27,87% сторонників переговорів з Росією. У східних та південних регіонах поділ між підтримкою війни і переговорів був приблизно порівну - 51,16% і 48,84% відповідно.

Більшість українців проти закону "Про мобілізацію"

Опитані також були запитані щодо закону "Про мобілізацію". Виявилося, що 77,61% респондентів не підтримують цей закон у другому читанні, який був ухвалений Верховною Радою. Більшість українців вважають, що служити в армії мають підготовлені силовики.

Проблеми, відповідальні за війну

Серед опитаних громадян найбільше провини влади бачать в рівні корупції (28,6%), недоліків у забезпеченні армії (16,8%), провалі у підготовці до війни (15,2%), негативній економічній політиці (10,5%) і соціальній політиці держави (10,5%).

Найпопулярніші кандидати на пост президента

За результатами опитування, проведеного під час виборчого процесу, 15,7% опитаних підтримують Володимира Зеленського, 12,3% опитаних підтримують Юлію Тимошенко, а 7,6% - Петра Порошенка.

Об'єднання суспільства - ключ до виходу із складної ситуації

Майже 85% українців вважають, що вихід з важкої ситуації полягає у єднанні суспільства і створенні відповідної коаліції національної єдності в парламенті та уряді.

Опитування було проведено українцями в Україні (крім окупованих та прифронтових регіонів) і за кордоном особистим інтерв'ю та телефоном. У ньому взяли участь 5 329 респондентів віком від 18 років. Похибка репрезентативності опитування не перевищує 2,0%.

Нещодавнє соціологічне дослідження компанії "Active Group" також свідчить, що більшість українців вважають важливими військові дії на території РФ.

Читайте також: