Скільки українських біженців наразі перебуває у Британії: оновлені дані

Понад 200 тис. українських біженців в'їхали в Велику Британію

Член палати лордів Британії, Джей Скотт, повідомила, що понад 200 тис. українських біженців в'їхали в Велику Британію. Більшість з них, 108 тис., влаштувалися в Лондоні, ще півтори тисячі знаходяться у Північній Ірландії, а 5487 осіб у Шотландії. Цю інформацію вона надала у відповідь на запитання Девіда Віглі, члена Палати лордів.

До цього Віглі звернувся до уряду з просьбою підрахувати кількість українських біженців. Він цікавився, скільки з них було розселено в Англії, Уельсі, Шотландії та Північній Ірландії.

Відповідаючи на запитання, баронеса Скотт зазначила, що станом на 5 березня 201,4 тис. осіб прибули до Великої Британії в рамках візових програм для громадян України. З них 144,4 тис. отримали спонсорську допомогу в рамках програми "Дома для України". Зазначені цифри включають 108,6 тис. людей, які перебувають в Англії, 1500 - в Північній Ірландії, 5847 - у Шотландії та 4200 - в Уельсі.

Також уряд Шотландії запропонував встановлення понад 20 тис. українцям, а уряд Уельсу - понад три тисячі. Інформація з цього приводу була опублікована у відповідь на запит Девіда Віглі, члена палати лордів, щодо кількості розселених українських біженців в країні.

Варто зазначити, що з 19 лютого уряд Великої Британії припинив дію Програми допомоги сім'ям з України (Ukraine Family Scheme) - однієї з двох схем легального в'їзду для українців, що тікають від наслідків російської агресії.