Скількох росіян вбили «ветерани СВО» після повернення з війни: шокуючі дані

Учасники війни проти України вбили 107 громадян Росії

За даними ЗМІ та судових картотек, росіяни, які брали участь у війні проти України, після повернення додому вчинили мінімум 107 вбивств. Інші 100 осіб отримали серйозні травми. Інформацію про це надає журнал "Верстка".

Серед жертв злочинів "ветеранів СВО" - жителі 64 регіонів Росії, а також одна людина в невизнаній Південній Осетії.

Найпоширенішим злочином було заподіяння тяжких тілесних пошкоджень, що загрожувало життю (ст. 111 КК). Внаслідок цих злочинів загинуло 18 людей. Було вчинено щонайменше 87 таких злочинів.

Найменший термін покарання для найманців ПВК становить 5,5 років колонії суворого режиму, а для інших бійців - 6 років. Максимальний термін покарання може досягати 10 років 8 місяців колонії суворого режиму.

За останні два роки "ветерани" скоїли щонайменше 55 вбивств. Внаслідок цих злочинів загинули 76 осіб. Серед жертв було 36 помилуваних ексв'язнів, а також 19 добровольців та військовослужбовців.

Терміни покарання для винесених вироків становлять від 6 до 11 років колонії суворого режиму або від 7,5 до 10 років суворого режиму. У деяких випадках, коли судили не тільки за вчинення злочину військовослужбовців, максимальний термін покарання зростав до 20-22 років.

Крім того, колишній окупант Олександр Глазов провів пропагандистський урок для школярів, хоча раніше він був засуджений за доведення підлітків до самогубства. В Бєлгородській області відкрили "парту героя" для вбитого на війні окупанта Ігоря Маслова, який також вже був засуджений за жорстоке вбивство. Депутати Держдуми навіть запропонували звільняти учасників війни в Україні від відповідальності за скоєні злочини.

Читайте також:

  • Окупант повернувся з фронту і відсвяткував 23 лютого: зґвалтував і підпалив дівчину
  • Окупант повернувся з війни і зарубав сокирою «найкращого вчителя Росії»
  • «Винесли навіть унітаз». Жителі Бурятії розграбували будинок «героя СВО»