Скільки заробляють програмісти

У 2023 році робота програмістом є однією з найбільш затребуваних та високооплачуваних. Важливим нюансом залишається, скільки заробляють програмісти 1C, Javascript, Python, PHP. Середня зарплата програміста в ІТ безпосередньо залежить від країни, в якій працює фахівець.

На питання, скільки заробляють програмісти, впливає специфіка їхньої роботи та спеціалізація. Універсальні програмісти також добре заробляють, адже для них є необмежену кількість вакансій.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Що ще впливає на те, скільки за місяць заробляє програміст, так це співпраця з міжнародною компанією. Такі проєкти, навіть якщо вони не постійні, дають прибуток.

Що впливає на заробіток програміста?

Насамперед знання та досвід програміста визначають, скільки та де він зароблятиме. Впливає його адаптація (з кожним днем ​​у такій сфері відбуваються великі зміни, і не всі до них готові). Якщо фахівець не боїться вчитися, тоді питання, скільки в середньому заробляють програмісти, його навіть не хвилюватиме.

скільки заробляє it програміст

Специфіка роботи також має велике значення. Одна справа, скільки заробляє 1с програміст та друга скільки заробляє програміст java. За середніми показниками, скільки заробляє it програміст з універсальним профілем, не отримує ніхто інший у цій сфері.

Важливим нюансом є і платформа, на якій або з якою працює спеціаліст, а також вид їхньої зайнятості:

  • на пітоні;

  • на фрілансі;

  • програмісти-початківці;

  • веб-програмісти.

Якщо йдеться про новачків, то питання, скільки заробляє джуніор програміст, його повинен хвилювати в останню чергу. Перше, чим він має стурбуватися, як підняти свій рівень.

скільки заробляє java програміст

Впливає на те, скільки заробляє програміст-початківець або досвідчений фахівець, форма роботи. Заробіток програмістів на фрілансі може сильно змінюватись в залежності від рівня досвіду, регіону, спеціалізації та складності завдань, але він завжди вищий, ніж робота безпосередньо в компанії, в офісі.

Різниця в оплаті початківця та досвідченого програміста

Умови, скільки заробляє JavaScript програміст або скільки заробляє php програміст безпосередньо залежить від досвіду. Саме він визначає основний дохід.

скільки заробляє php програміст

Наприклад, скільки заробляє програміст python, якщо він новачок і працює з європейською компанією. Його дохід може становити мінімум 10 доларів за годину і максимум 30 доларів за годину. При цьому в Азії та Індії ситуація ще гірша. Мінімальний годинний тариф близько 8 доларів, максимальний не більше 20. У західній Європі та Америці дохід трохи більший, від 20 до 50 доларів.

скільки заробляє python програміст

Скільки заробляє web програміст, якщо він новачок чи має мінімальний досвід у роботі: у Європі від 20 до 40 доларів, а Азії від 15 до 30 доларів. А ось, скільки заробляє веб-програміст в Америці, залежить від кількості відпрацьованих годин і бажання вчитися. При цьому він може отримувати й усі 100 доларів за годину.

Реальні ставки можуть змінюватись в залежності від:

  • конкретних навичок програміста;

  • рівня складності задачі;

  • рейтингу на платформі;

  • регіональних особливостей.

Також варто зазначити, що деякі фріланс-платформи можуть брати комісії за послуги, що також впливає на загальний дохід програміста.

скільки заробляє web програміста

Більшість програмістів фрілансерів вважають за краще встановлювати тарифи за проєкти, а не за години. 

Досвідчені програмісти, звичайно, заробляють у рази більше. Заробіток таких програмістів на фрілансі може сильно змінюватись в залежності від країни працевлаштування, спеціалізації та складності завдань.