Що робити, якщо спіймали дитину на крадіжці

Для батьків завжди є шоком, коли їхня дитина скоїла крадіжку. Чи то вона вкрала чиюсь іграшку, чи витягла гроші з маминого гаманця, чи поцупила щось з магазину.

Але дитина в ранні роки не розуміє, що вчинила поганий вчинок і що комусь нашкодила.

Як діяти батькам, якщо впіймали дитину на крадіжці Діти 3 5 років

У жодному разі не можна сварити дитину, адже вона просто не зрозуміє, за що отримала "на горіхи", і лише сповниться образи та агресії. Спокійна розмова та чіткі настанови ось правильний вихід із ситуації, пише 24tv.

Головне не дати дитині відчуття того, що вона "погана". Усі ми інколи робимо помилки навіть в усвідомленому віці, тому треба знайти баланс між строгістю та підтримкою.

Діти 6 10 років

Бажання ризику та наслідування поведінки інших є найчастішою причиною дитячих крадіжок. У цьому віці сила волі ще надто слабка, щоб протистояти обставинам, тому діти легко схиляються до власних бажань отримати якусь річ або тиску середовища.

У цьому випадку батькам потрібно зрозуміти, яку потребу діти намагаються покрити крадіжкою. Сварити, залякувати, принижувати та засуджувати дитину не можна у жодному випадку, а особливо виносити її вчинок на загал. Найкраще порадитися зі шкільним психологом та діяти спільними зусиллями.

Підлітки

Тут є цілий набір мотивацій, кожна з яких потребує окремого підходу. Інколи трапляється, що через крадіжку підлітки можуть стати "своїми" у певній компанії, а це саме час, коли приналежність до групи важлива для кожного.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ще одна причина булінг та цькування. Траплялися випадки, коли в дитини вимагали гроші, яких вона не мала, через що крала у батьків чи старших братів і сестер. Коли ж її ловили і вимагали сказати правду, то розмову про вимагання сприймали як вигадку. Це подійний негативний удар: цькування в групі та недовіра близьких ніколи не можуть дати позитивного ефекту на психіку дитини.

Також свою роль може зіграти повна відсутність кишенькових грошей. У такому разі потрібно обговорити фінансові справи сім'ї або дати дитині якусь можливість заробити. Підлітки дуже гостро хочуть позбутися залежності та проявляти самостійність, і краще стати їхніми союзниками у цьому прагненні.

Дитячі крадіжки найчастіше пов'язані з дефіцитом: речей, фінансів, уваги чи визнання. Будьте у постійному контакті з дитиною та потурбуйтеся про те, щоб вона не почувала себе обділеною на жодному з напрямків.

Маленькі діти постійно вражають своєю безпосередністю. Вони бувають такими винахідливими, що можуть здивувати будь-кого, а акторській майстерності мабуть би позаздрив професійний актор.

Батьки іноді встигають зафіксувати на об'єктив своїх дітей під час кумедних ситуацій, в які вони потрапляють через свою допитливість і публікують фото у соцмережах.