Що робити з тарифами? Голова Федерації металургів дав пораду державним монополіям

Голова Федерації металургів України Сергій Біленький заявив, що стабільні тарифи державних монополій будуть сприяти відновленню української промисловості та збільшенню доходів компаній «Укренерго» та «Укрзалізниця».

За його словами, держава може проводити роздумну та перспективну економічну політику, щоб стимулювати промисловість. Підвищення тарифів державними монополіями обґрунтовується необхідністю виплати кредитів, але вони мають можливість реструктуризувати їх.

«Державні компанії мають більше можливостей для реструктуризації боргів. Можна перенести його на майбутнє. Уряд може досягти компромісу з державними компаніями, оскільки вони мають підтримку держави», - підкреслив Біленький.

Тим часом, приватні компанії зазнають обмежень валютного регулювання, введеного Національним банком, і не можуть залучити зовнішнє фінансування.

«Якщо «Укренерго» зможе домовитися про реструктуризацію боргів, всі будуть вигравати. В першу чергу, сама компанія, яка зможе позбавитися потреби шукати великі кошти для погашення кредитів і зробить це в більш спокійний режим в майбутньому, коли ситуація стабілізується», - підкреслив Біленький.