Що тепер буде з українськими біженцями у Німеччині: "Хочеш вижити - працюй"

Українським біженцям у Німеччині запропонували працю

Авторка Youtube-каналу "Валентина: Життя у Німеччині" розповіла про ініціативу "Job Turbo" та можливості працевлаштування для українських біженців після закінчення мовних курсів рівня B2. За словами Міністерства праці та соціальної політики Німеччини, українців закликають шукати роботу, оскільки набагато більше громадян України змогли працевлаштуватися в Німеччині після початку воєнного конфлікту.

Лист Міністерства також зазначає, що знання німецької мови та отриманий досвід будуть корисними при поверненні на батьківщину. Потреба Німеччини у робочій силі висока, особливо у висококваліфікованих кадрах. Тому центри зайнятості докладатимуть зусиль, щоб запропонувати вакансії, які відповідають професійному досвіду біженців. Проте, навіть робота не за фахом може бути кроком до кращого працевлаштування в майбутньому.

Міністерство також надає підтримку у пошуку роботи, організуючи регулярні співбесіди в центрах зайнятості та надаючи інформацію про підтримку в процесі визнання професійних кваліфікацій з України. Після працевлаштування, українські біженці також можуть отримати підтримку у вигляді медичної страховки та часткової оплати житла, якщо їх заробіток буде недостатнім.

Наразі, авторка Youtube-каналу, Валентина, ще не знайшла роботу через низький рівень німецької мови, але радить проявляти активність у пошуку роботи та не відмовлятися від нових пропозицій.