Шольц може достроково піти у відставку: ЗМІ назвали ймовірного наступника

Підтримка Соціал-демократичної партії Німеччини знизилася

За результатами опитування Інституту INSA, протягом 2023 року підтримка Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) скоротилася з 20% до 15%. Також виявлено, що лише кожен п'ятий німець вважає роботу канцлера Олафа Шольца позитивною.

Можлива відставка Олафа Шольца і новий канцлер

Італійська газета La Repubblica припускає, що Олаф Шольц може достроково покинути пост канцлера вже у 2024 році. Згідно з прогнозами журналістів, можливим наступником має стати Борис Пісторіус, чинний міністр оборони Німеччини, який недавно став одним з найпопулярніших політиків країни.

Звинувачення Шольца в фінансовому скандалі

Заслужений канцлер може покинути пост через скандал з компанією Wirecard, що трапився ще у 2020 році. Вважається, що головний посадовець Міністерства економіки, Олав Шольц, якому належала відповідальність за фінансовий регулятор, не помітив найбільшої фінансової шахрайської схеми в історії Німеччини. Однак Шольц заперечує свою відповідальність за цей скандал.

Сумніви щодо зміни канцлера

Німецькі аналітики не впевнені в тому, що заміна канцлера відбудеться насправді. Варіант з приходом Бориса Пісторіуса авторитетний, але варто зазначити, що ще недавно ліве крило СДПН вимагало його виключення з партії за його заклик до готовності до війни.

Згадаємо, що репутація Олафа Шольца значно погіршилася за останні півроку. Лише 10% громадян Німеччини вважають його сильним лідером.

Вже раніше повідомлялося, що Німеччину чекає серйозна економічна криза, зниження ВВП, висока інфляція та безробіття.