США допоможуть Україні створити сили для відбиття агресії РФ – Остін

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив, що США разом з союзниками планують допомогти Україні створити сили, які зможуть протистояти Росії впродовж найближчих років. Про це повідомляє пресслужба Пентагону.

Остін зазначив, що їхнє зобов'язання підтримувати Україну проти російської агресії є незаперечним, оскільки Україна має велике значення для безпеки США і траєкторії світової безпеки у 21 столітті.

Міністр наголосив, що Америка буде в більшій безпеці, якщо вони дадуть зрозуміти потенційним агресорам, що вони не можуть вирішувати, яким країнам жити і яким вмирати.

До цього повідомлялося, що американські та українські військові лідери працюють над новою стратегією на 2024 рік. Це зумовлено тим, що контрнаступ України, що тривав кілька місяців, не дав бажаного результату - повернення територій, які були захоплені російською армією.

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до США, під час якого зустрівся із президентом Джо Байденом та провів зустрічі з керівниками американських оборонних компаній. Також він виступив у Національному університеті оборони США та зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.