США можуть посилити невоєнну присутність в Україні на тлі активізації дій РФ

США розглядають можливість посилити свою невоєнну присутність в Україні

За даними Politico, Сполучені Штати розглядають можливість відправки додаткових військових радників в Україну для виконання невійськових завдань.

Про це повідомив представник Пентагону Пет Райдер, який зазначив: "Міністерство оборони США проаналізувало нашу присутність в Україні у зв'язку зі зміною у безпеці. Ми розглядаємо посилити нашу діяльність, відправивши кілька додаткових радників до Офісу оборонної співпраці при посольстві".

Функції цих радників будуть включати консультації та підтримку українського уряду і військових, допомогу в логістиці та безпеці американської зброї, яка поставляється в Україну, а також допомогу з технічним обслуговуванням українського озброєння.

Поки що точна кількість радників, які можуть бути відправлені, не розголошується. За даними Politico, цієї кількості може бути до 60 осіб.

Рішення щодо направлення радників може бути пов'язане з активізацією російської агресії

Таке рішення про можливе посилення присутності США в Україні може бути пов'язане зі зростанням воєнних дій з боку Росії.

Цікаво, що вечірнє голосування Палати представників США підтримало законопроект щодо надання майже 61 млрд доларів допомоги Україні.