США наклали санкції на перевізників російської нафти

Міністерство фінансів США вчора оголосило про накладення санкцій на три юридичні особи та блокування трьох нафтових танкерів, які порушували установлену ціну на російську нафту. Про це повідомила пресслужба американського Мінфіну.

Нові санкції США стосуються трьох компаній, зареєстрованих в Об'єднаних Арабських Еміратах: Kazan Shipping, Progress Shipping і Gallion Navigation. Вони мають у своєму володінні танкери "Казань", "Ліговський проспект" і NS Century відповідно.

Ці танкери експортували російську нафту за ціною, що перевищує 60 доларів за барель, незважаючи на встановлену цінову стелю. Крім того, вони скористалися послугами американських компаній.

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо заявив, що США продовжать накладати обмеження на компанії та судна, які допомагають ухилятися від цінової стелі на російську нафту.

Варто згадати, що раніше Група семи, Європейський Союз і Австралія ввели обмеження на експлуатацію російської нафти морським транспортом за ціною, що перевищує 60 доларів за барель. Ці обмеження забороняють західним компаніям транспортувати, страхувати і оплачувати нафту, продану за ціну, що перевищує встановлену межу.

Однак цього року зростання світових цін на нафту призвело до того, що багато російської нафти торгується за ціною, вищою за 60 доларів. Це фактично нівелює ефективність західних санкцій.

Триває 631-а доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Загарбник продовжує порушувати закони та норми війни, використовує тактику терору, атакує військові та цивільні об'єкти. За минулу добу було зафіксовано 62 бойових зіткнення. Загалом ворог здійснив дев'ять ракетних ударів та 31 авіаційний удар, а також здійснив 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти позицій наших військ і населених пунктів. Крім того, Російська Федерація знову здійснила авіаційний удар по Україні, використавши 18 ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131. За допомогою систем протиповітряної оборони було знищено 16 ударних безпілотних літаків.