США переглядають свою стратегію щодо підтримки України – Politico

Адміністрація президента США розглядає можливість підтримки оборонної позиції українського війська

Адміністрація президента США обговорює перехід до підтримки оборонної позиції українського війська, але не заперечує проведення подальших контрнаступів. Про це пише Politico із посиланням на посадовця з адміністрації Байдена та європейського дипломата у Вашингтоні.

Видання повідомляє, що в даний момент американські та європейські посадовці обговорюють переведення українського війська до сильнішої оборонної позиції після "здебільшого невдалого контрнаступу". Серед заходів, які відзначаються, є посилення протиповітряної оборони та будівництво укріплень, протитанкових перешкод і ровів вздовж кордону з Білоруссю.

Україна не відмовляється від підготовки до майбутніх наступів

Посадовець адміністрації Байдена пояснив, що США при цьому не відмовляють Україну від підготовки до майбутніх наступів. Він зазначив, що такий стратегічний перехід має зміцнити позиції України в "будь-яких можливих переговорах" щодо війни. Проте, наразі жодних перемовин із Росією не планується.

Погрози ЄС покликані покращити позицію України

Європейський дипломат вважає, що "погрози" ЄС про прискорення шляху до членства України в НАТО також покликані "поставити українців у найкращу позицію" у потенційних переговорах.

Україна продовжує покращувати свою оборонну позицію

Міністерство оборони Великої Британії відзначає зусилля українських сил з покращення польових укріплень і перехід до "більш оборонної позиції на більшій частині лінії фронту". За допомогою "зубів дракона", колючого дроту та протитанкових ровів, Україна значно покращила оборону вздовж свого кордону з Білоруссю до середини грудня.