США планують відновити аеродром, з якого бомбили Японію

США планують відновити аеродром Тініан

США планують розпочати відновлення аеродрому на острові Тініан. Востаннє його використали для атомного бомбардування Японії у 1945 році. Після цього аеродром був закинутий та поглинений джунглями.

Збройні сили США планують досягнути "значного прогресу" у відновленні аеродрому часів Другої світової війни у тихоокеанському острові Тініан у найближчі місяці. Це частиною ініціативи з розосередження літаків у Індо-Тихоокеанському регіоні, оскільки ракетна загроза Китаю продовжує зростати.

Військово-повітряні сили США активізують будівництво на аеродромі Тініан Північний, який колись використовувався найбільшим флотом бомбардувальників B-29 під час Другої світової війни, а також на Міжнародному аеродромі Тініан.

Американські військові досягнуть "значного прогресу" у відновленні аеродрому часів Другої світової війни на тихоокеанському острові Тініан найближчими місяцями в рамках ініціативи з розосередження авіації по всьому Індо-Тихоокеанському регіоні, оскільки ракетна загроза Китаю продовжує зростати", - заявив генерал Кеннет Вільсбах.

Коли саме аеродром відновить роботу, військовослужбовець не уточнив. На будівельні роботи виділять $78 млн. Острів Тініан належав Японії до 1944 року. Після захоплення території військами США він був використаний як пункт розташування бомбардувальників. 9 серпня 1945 року з нього вилетів B-29, який скинув атомну бомбу на Нагасакі.