США різко відреагували на новий ракетний запуск у КНДР

Адміністрація Сполучених Штатів висловила своє засудження режиму Північної Кореї за запуск космічного ракетоносія, що дозволило їй зробити новий крок у розробці балістичних технологій. Про це повідомляється в заяві Ради національної безпеки США, пише Укрінформ.

Сполучені Штати рішуче засуджують запуск космічного ракетоплава Північної Кореї, який використовував технологію балістичних ракет, порушуючи резолюції Ради Безпеки ООН, зазначено в заяві.

У Білому домі підкреслили, що цей запуск призводить до зростання напруженості та створює ризик дестабілізації безпеки, як в регіоні, так і за його межами.

За словами представників Ради національної безпеки, цей космічний запуск використовував технології, що пов'язані з програмою міжконтинентальних балістичних ракет Північної Кореї. Президент США та команда національної безпеки оцінюють ситуацію в тісній співпраці з союзниками та партнерами.

У Білому домі наголосили, що Сполучені Штати зроблять все необхідне для захисту своїх національних інтересів, а також інтересів своїх союзників в регіоні - Південної Кореї та Японії.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея успішно випробувала нові твердопаливні двигуни для балістичних ракет середньої дальності, що дає їй змогу непомітно атакувати Японію та інші країни.

Нагадаємо, що Північна Корея успішно провела наземні випробування нових твердопаливних двигунів для нового типу міжконтинентальних балістичних ракет середньої дальності. Звіти свідчать, що перші реактивні випробування двигунів пройшли успішно, підтверджуючи надійність і стабільність північнокорейських технологій та їхню високу продуктивність.