США спільно з Південною Кореєю провели військові навчання біля кордону з КНДР

Війська Південної Кореї та США провели спільні бойові навчання

Південнокорейські та американські війська здійснили спільні бойові навчання поруч з кордоном КНДР, використовуючи важку зброю. Про це повідомляє Reuters.

Ці навчання були спрямовані на перевірку та підвищення бойової готовності мотострілецької бригади Південної Кореї та бронетанкової бригади "Страйкер" армії США. Вони моделювали агресію можливого противника.

Тривалість та масштаб навчань

Навчання тривали тиждень - з 29 грудня до 4 січня, згідно з повідомленнями південнокорейської армії. Незважаючи на союзницькі зусилля збільшити обсяг та інтенсивність спільних навчань у минулому році, через загострення напруженості на Корейському півострові, Пхеньян продовжує випробовувати балістичні ракети великої дальності та тактичну зброю для атаки на цілі в Тихому океані.

Залучена бойова техніка

У спільних навчаннях було задіяно понад 110 одиниць бойової техніки, включаючи танки південнокорейської армії, зенітну артилерію, бойові землерийні машини, американську штурмову авіацію та бойові броньовані машини.

Протистояння з КНДР

Південна Корея намагається показати КНДР, що безрозсудна поведінка останньої може призвести до її власного руйнування. Раніше, диктатор КНДР Кім Чен Ін наказав своїм військам "знищити дотла" США та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також обіцяв посилити національну оборону для "небувалої" конфронтації зі США. КНДР прискорює підготовку до війни.