США ввели санкції проти міжнародної мережі, що допомагає Ірану виробляти дрони

США оголосили про введення обмежень проти осіб та організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували компоненти для виробництва безпілотників. Про це повідомили з Міністерства фінансів США.

Санкції застосовуються до 10 юридичних та 4 фізичних осіб, які базуються в Ірані, Малайзії, Гонконгу та Індонезії. Їх запідозрено в сприянні іранському виробництву безпілотників.

Ця мережа допомагала закуповувати компоненти американського і зарубіжного походження на сотні тисяч доларів для організації, що належить іранському Корпусу вартових ісламської революції.

Організатора цієї мережі Хоссейна Хатефі Ардакані та його спільника Гері Лема будуть обвинувачувати в незаконних закупівлях та незаконному експорті в США, заявило Міністерство юстиції США.

Заступник міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон заявив, що незаконне виробництво Іраном та передача безпілотників його терористичним проксі сприяють зростанню напруги та конфліктів на Близькому Сході та підривають стабільність.

Україна та Європейський Союз занепокоєні ситуацією і вже працюють над новими санкціями проти РФ.

Згідно з повідомленнями, російські авіакомпанії можуть втратити 37 літаків для міжнародних польотів, оскільки Високий суд Ірландії може визнати їх викраденими після 20 грудня та зажадати їх арешту.

З метою забезпечення виконання санкцій проти РФ, США будуть вимагати більшої прозорості від вантажовідправників щодо угод з російською нафтою.