США заявили, що не будуть радити Ізраїлю, як проводити операцію в Секторі Гази і відправили військових консультантів

  • Армія Ізраїлю самостійно приймає рішення щодо проведення наземної операції проти бойовиків ХАМАС на території Сектора Гази.
  • США вислали кілька своїх військових радників до Ізраїлю з метою поділитися своїми поглядами та поставити складні питання, повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.
  • Американські представники не керують операціями ЦАХАЛ, але надають військові консультації щодо дій у секторі Гази, зокрема, щодо очікуваного наземного вторгнення.
  • Кірбі заявив, що Армія оборони Ізраїлю має право самостійно вирішувати, як проводити операції, та додав, що США не збираються диктувати їм умови.

Він також зазначив, що Вашингтон не передбачає перебігу військових операцій Ізраїля, оскільки це не є доречним.

З моменту початку атаки ХАМАС, США посилили комунікації з Ізраїлем, щоб мати інформацію про стратегію та важливі аспекти.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що ЦАХАЛ планує здійснити наземне вторгнення у Сектор Гази, яке він назвав "смертельною" атакою.

Проте, Ізраїль не проведе наземну операцію, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і безумовно здасться.

За словами речника Армії оборони Ізраїлю Джонатана Конрікуса, терористи повинні вийти зі своїх укриттів, де вони приховуються за цивільним населенням Ізраїлю.