Стало відомо, яка країна більше забруднена мінами, аніж Україна

Україна не є єдиною країною, яка стикається з проблемою мін. Афганістан також знаходиться у складному становищі, через те, що він є однією з найбільш забруднених мінами та вибуховими матеріалами країн у світі. Кожного місяця, в основному діти, гинуть або калічаться через мини. Ці страшні статистичні дані були оголошені Управлінням ООН із координації гуманітарних питань (УКГВ).

За даними УКГВ ООН, близько 3 мільйонів афганців проживають в радіусі одного кілометра від мін і вибухових речовин. Це забруднення мінами в країні почалося задовго до початку втручання США в 2001 році і з тих пір лише зростало. Найбільше постраждали провінції Урузган, Кундуз, Гільменд, Кандагар, Кунар, Бадгіс, Фарьяб, Нангархар, Газні, Фарах, Майдан, Вардак та Саманган.

Поміж інфраструктурних об'єктів, таких як школи, також знаходяться боєприпаси, які не вибухнули. Це створює великі ризики для родин, які залежать від сільського господарства, таких як фермери та пастухи.

Особливо вразливі ситуації щодо мін стикаються афганські репатріанти, які повертаються на рідну землю, оскільки вони не знають, в які райони повертаються. Одразу по відновленні Бідності у Афганістані дедалі більше дітей та дорослих змушені заробляти на життя, збираючи старі боєприпаси та міни. УКГВ признає, що вони не мають достатньо ресурсів для розмінування території в Афганістані.