Стало відомо, яку вигоду отримали США від військової допомоги Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена розповіла про те, які вигоди отримали Сполучені Штати від військової допомоги Україні. Згідно з опублікованими даними, Білий дім витратив $27 млрд на покупку боєприпасів та транспортних засобів для армії США та їх союзників.

Найбільшу суму - $2,4 млрд - отримала Пенсільванія. Ці кошти будуть використані на виробництво зброї та боєприпасів, а також для впровадження нових технологій. Техас отримав $1,45 млрд на виробництво зброї, включаючи 155-міліметрові снаряди. Арізона отримала близько $2,2 млрд та є важливим штатом для Байдена наступного року.

Компанії в Арканзасі та Вісконсіні отримали контракти на суму понад $1 млрд, а інші виробничі підприємства у двох десятках інших штатів отримали ще $18 млрд. Документи також вказують на те, що зброя для України - це можливість створити нові робочі місця для американців. У своєму запиті, Байден зокрема згадав компанію Raytheon в Арізоні та виробництво артилерійських снарядів в 12 штатах.

Попередньо було повідомлено, що Сполученим Штатам буде складно схвалити нову допомогу для України та Ізраїлю до кінця 2023 року через розбіжності між республіканцями та демократами щодо змін в охороні південного кордону США.