Столтенберг повідомив, як затримка у допомозі Україні відбилась на полі бою

Українські союзники не запізнилися з допомогою

Українські союзники не запізнилися з наданням допомоги Україні, але через затримку українські військові вже відчувають наслідки на полі бою. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

«Ще не пізно, але, звичайно, затримка призвела до реальних наслідків: українці відчувають нестачу в артилерійських снарядах у співвідношенні 1 до 5 і навіть 1 до 10 залежно від ділянки лінії фронту», – заявив Столтенберг.

Столтенберг також зазначив, що через нестачу систем протиповітряної оборони українські військові збивають менше ракет, якими Росія атакує українські міста.

Німеччина є ініціатором пошуку та відправки засобів протиповітряної оборони для України, і за словами Столтенберга, Європа вже має прогрес у цьому питанні.

Американський Конгрес підтримав допомогу Україні

Палата представників американського Конгресу підтримала законопроєкт про надання допомоги Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Документ ще має пройти схвалення Сенату та президента. Проти будь-якої допомоги Україні виступала конгресвумен Вікторія Спартц та Марджорі Тейлор Грін, але їхні правки до законопроєкту були відхилені.

Після голосування конгресмени підняли українські прапори, висловлюючи підтримку Україні.

Експерти вважають, що допомога може призупинити наступ російських військ

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що якщо допомога від США надійде швидко, то Збройні сили України зможуть зупинити наступ російських військ на території України.

Німеччина не виключає, що Конгресом схвалена допомога може бути останньою, тому Європа повинна зробити ще більше для підтримки України.