Стрілянина у Празі: Чехія заперечила причетність стрільця до України

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан спростував чутки про зв’язок чоловіка, який влаштував стрілянину в центрі Праги, з Україною. Про це пише чеське агенство CTK.

Міністр зазначив, що поширювання чуток про зв’язок злочину з Україною є дезінформацією. Злочинець є чехом, який виріс у чеській родині.

Загалом 15 людей стали жертвами цієї трагедії: 13 померли на місці злочину, злочинець скоїв самогубство, а ще 1 людина померла в лікарні від отриманих поранень. Зокрема, серед поранених є 3 іноземних громадяни, однак серед правоохоронців постраждалих немає.

Ракушан заявив, що наразі немає жодної небезпеки, але поліція вживає превентивні заходи, оскільки можуть знайтися особи, які будуть підтримувати цей злочин.

Мартін Вондрашек, очільник поліції, повідомив, що правоохоронці перевіряють дописи в соціальних мережах, оскільки деякі виражають симпатію до злочинця, але є також ті, хто загрожує його родині. Він не зміг підтвердити, що сторінка в мережі Telegram, де хтось погрожує влаштувати стрілянину в навчальному закладі, є справжньою або фейком. Фахівці з кібербезпеки продовжують розслідування цієї ситуації.

Президент Чехії Петр Павел закликав не поширювати дезінформацію та не використовувати трагедію в політичних або інших цілях.

Стрілянина в Празі: достовірні подробиці

21 грудня у філософському факультеті Карлового університету в Праги сталася стрілянина, внаслідок якої загинуло 15 людей. Злочинець був чехом, а не зв’язкованим з Україною, як повідомив міністр внутрішніх справ Віт Ракушан.

Правоохоронці вивчають дописи в соціальних мережах, оскільки з'явилися вислови підтримки злочинцю, а також загрози його родині.