Суд відібрав доньку у найстаршої матері України: жінку визнали винною у насильстві

У Новозаводському районному суді Чернігова 20 жовтня прийняли рішення забрати 12-річну доньку від її найстаршої матері Валентини Підвербної. Жінку, яка народила дитину у 65 років, звинувачували у вчиненні домашнього насильства. Про це повідомила Тетяна Андрушко, прессекретарка суду, коментуючи ситуацію для "Суспільного".

  • Засідання проходило у закритому режимі.
  • Оголошено вступну та резолютивну частини рішення.
  • Суд вирішив відібрати малолітню дитину від матері, але без позбавлення її батьківських прав.
  • Вирок буде діяти до досягнення дитиною 14-річного віку, тобто до 23 лютого 2025 року.

Валентина Підвербна була присутня на засіданні, але відмовилась коментувати рішення. За словами її адвоката, вони ще не вирішили, чи подаватимуть апеляційну скаргу. На це є 30 днів.

У 2011 році Чернігівська пенсіонерка Валентина Підвербна стала найстаршою жінкою, у кого в Україні народилися дитини. Вона народила свою доньку у віці 65 років після штучного запліднення, заощаджуючи з пенсії. Однак після скарг дівчинку взяли у матері та направили в лікарню. Подальшу долю дитини має вирішити суд.

Наприкінці квітня цього року донька Підвербної звернулася до громадськості, опублікувавши в соціальних мережах зворушливий запис. Вона стверджувала, що її мати їй завдає тілесних ушкоджень та ображає через вроджену косоокість. Дівчинка також написала, що хоче покінчити зі своїм життям. Після цього представники влади негайно відібрали дитину у Підвербних.