Священник продавав зброю російських окупантів

У Херсоні затримали священника Російської церкви в Україні.

Він торгував російською зброєю та боєприпасами, передає СБУ.

"Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала настоятеля одного з храмів на Херсонщині. Він підпільно продавав зброю та боєприпаси, які залишилися після втечі рашистів від українського контрнаступу", йдеться у повідомленні.

Чоловік зберігав ворожі арсенали у двох схронах. Один з них був на території будівництва нового храму Московської церкви у Херсоні.

В СБУ задокументували спробу продати два переносних зенітно-ракетних комплекси "Ігла" з комплектуючими. Священник також пропонував придбати боєприпаси до ручних протитанкових гранатометів РПГ-7.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Оцінив зброю в 115 тис. грн.

Фігурант підшукував клієнтів через власні зв'язки, у тому числі у кримінальних колах.

Під час огляду схрону на території будівництва церкви вилучили п'ять пострілів та два порохові заряди для гранатометів.

Другий схрон облаштували у підвалі дев'ятиповерхового будинку. Там священник зберігав кулемет і автомат Калашникова з комплектуючими, три бойові гранати Ф-1, майже 7 тис. набоїв до автоматичної зброї, у тому числі великокаліберних зразків.

Фігуранту загрожує до семи років тюрми.

Зброю і боєприпаси направили на експертизу, а надалі їх передадуть на потреби ЗСУ.

Працівники Служби безпеки України 22 листопада здійснювали на території Києво-Печерської лаври у Києві контррозвідувальні безпекові заходи.

Вони відбувалися в межах "системної роботи" з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

В цей же день СБУ провела обшуки в Корецькому Свято-Троїцькому монастирі та приміщенні Сарненсько-Поліської єпархії Російської православної церкви в Україні. Вони розташовані на Рівненщині.