Тарнавський повідомив, на яких напрямках ворог почав масований наступ

За словами генерала Олександра Тарнавського, російські війська на Авдіївському та Мар'їнському напрямках розпочали наступ. Ворог активно використовує бронетехніку та авіацію, зробивши 19 авіаударів за дві доби.

Сили оборони вдало відбили 42 атаки противника на сході від Новобахмутівки, південніше Сєверного та Тоненького, а також в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського.

10 грудня на Авдіївському напрямку вдалося відбити 49 атак і знищити 11 російських танків та 15 інших бронемашин. Ворог докладає зусиль, щоб продовжити наступ на півночі і на півдні Авдіївки.

Також, українські захисники відбили 14 атак противника у Мар'їнці, Красногорівці та Новомихайлівці протягом останньої доби.

На Запорізькому напрямку сили оборони вдалося відбити 3 атаки противника в певних місцях, зокрема південніше Новодарівки та західніше Новопокровки.

У той же час, Мелітопольським напрямку українські воїни продовжують активні дії та завдають втрат оккупаційним військам.

Противник поніс загальні втрати 430 осіб та втратив 7 одиниць військової техніки, зокрема 3 танки, 2 ББМ та одну одиницю спеціальної техніки. Ударні дрони та керовані ракети російського походження продовжують загрожувати Україні.