"Тепер у них істерія на Херсонського напрямку": у ЗСУ розповіли про російські атаки

Загарбники з Росії продовжують збільшувати кількість обстрілів на півдні України. Ця активність пов'язана з їхньою страхом перед просуванням українських військ. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час національного телемарафону.

За її словами, південна частина України стала особливо тривожною минулої ночі, 20 жовтня, коли росіяни атакували населені пункти за допомогою керованих авіабомб.

Гуменюк зазначила, що ворог використовує авіабомби масово. Якщо протягом світлового дня було випущено 15 керованих авіабомб, то вночі їх кількість зросла до 25. За її словами, таке поводження є очевидною терористичною дією.

Ворожі загарбники вдень випустили 10 авіабомб по Бериславу, а вночі ще чотири - по населеному пункту Зміївка. Це свідчить про цілеспрямоване руйнування цивільної інфраструктури та напади на мирних жителів.

Речниця також зазначила, що росіяни виправдовують свої дії страхом перед просуванням українських сил оборони. Їм дуже не подобається наступ ЗСУ на різних напрямках, включаючи Запорізький та Східний напрямки. Тепер вони також сповідують істерію на Херсонському напрямку.

  • За даними Інституту вивчення війни (ISW), поточні тактичні рейди ЗСУ мають більший масштаб, і геолокаційні кадри свідчать, що українські сили все ще присутні біля берегової лінії та поблизу Антонівського залізничного мосту, незважаючи на контратаки з боку росіян.
  • Проти 17 жовтня російські війська знову атакували Херсонщину. З використанням авіації ворог обстріляв Бериславський район, як наслідок, лікарня була пошкоджена, а терапевтичне відділення постраждало.