Теракт у «Крокусі». Росія почала масово депортувати з країни вихідців з Таджикистану

Кількість справ про порушення правил в'їзду до Росії іноземцями різко зросла після нападу в московському концертному залі "Крокус Сіті Холлі". За даними російських ЗМІ, за один день у столичних судах зареєстрували 784 такі справи, а загалом за тиждень - 1106. Більшість з них стосуються видворення осіб за межі країни.

Адвокат, що працює з громадянами Таджикистану в Москві, розповів, що в одному районному суді тільки в понеділок було понад 100 чекаючих розгляд справ. "Поліція відбирає майже всіх мігрантів, особливо з паспортами Таджикистану. Всіх перевіряють", - заявив адвокат.

Забирають не лише "за паспортами", а й за зовнішнім виглядом. Наприклад, поліція затримала одного громадянина Таджикистану, бо вважала його підозрілим за зовнішнім виглядом.

Загалом у Росії зареєстровано близько мільйона громадян Таджикистану як працівників-мігрантів.

Напад на концертний зал "Крокус" спричинив посилення облав на мігрантів у російських містах. У Москві поліція організовує рейди по гуртожиткам. У таджицьких телеграм-чатах пишуть, що вже активізували перевірки таджицьких громадян. Запропоновано обмежити в'їзд мігрантам на час війни з Україною.

22 березня у залі "Крокус Сіті Хол" під Москвою сталася стрілянина, яку відкрили люди військової форми. Після стрілянини концертний зал загорівся. Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Чотирьох чоловіків, затриманих за підозрою у скоєнні нападу, обрано запобіжний захід Басманним судом Москви.

Після нападу на "Крокус Сіті Холл" в Росії посилилися антимігрантські настрої, що загрожує міжетнічною ворожнечею всередині країни.

Читайте також:

  • Теракт у Росії: що відомо про загиблих та постраждалих
  • Путін через 20 годин після теракту під Москвою звернувся до росіян
  • Хто стоїть за терактом у підмосковному "Крокусі"? Версія світової преси
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?