Німецькі винищувачі перехопили російський Іл-20 над Балтійським морем

Німецькі винищувачі Eurofighter перехопили російський літак над Балтійським морем

26 квітня німецькі винищувачі Eurofighter піднялися у повітря для перехоплення російського військового літака Іл-20 над Балтійським морем, повідомили Повітряні сили Німеччини.

Зазначається, що російський літак Іл-20 був ідентифікований у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем, і німецькі винищувачі вирушили з авіабази Лааге для перехоплення його руху.

«Наші німецькі винищувачі Eurofighters вилетіли з Laage для Alpha Scramble сьогодні близько 12:45», - йдеться в публікації Люфтваффе.

Також зазначається, що рух російського літака супроводжувався німецькими Eurofighters після його ідентифікації при порушенні повітряного простору над Балтійським морем.

Нагадуємо, раніше німецькі винищувачі Eurofighter також перехоплювали російські військові літаки над територіальними водами Латвії.

За інформацією військово-повітряних сил Швеції, разом з німецькими винищувачами було здійснено перехоплення розвідувального літака Іл-20 неподалік від шведського берега.

У відомостях також зазначається, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, під час свого візиту до Німеччини, здійснив політ на винищувачі Eurofighter. Він відвідав авіабазу Лааге, де знаходиться німецьке Військово-повітряне крило.