Топ країн, в яких створені найкращі умови для українських біженців

Після вторгнення багато українців були змушені емігрувати в пошуках притулку. Про те, в яких країнах біженцям надають найкращі умови, повідомляє Рбк.

Більшість українців, які залишили країну, переїхали до Польщі. Часто це пов'язано з схожим менталітетом і з тим, що поляки готові допомагати українцям. Крім того, з Польщі можна будь-куди виїхати.

Велика Британія

До Великої Британії потрапити нелегко, так як українці повинні знайти британського спонсора, який прийме їх. Спонсорство може бути припинено в будь-який момент, і тоді потрібно самостійно шукати житло. Виплачується допомога – 422 євро дорослим і 361 євро на дитину.

Німеччина

Українці в Німеччині можуть отримувати безкоштовне житло і харчування, а також грошову допомогу – 502 євро для дорослих і 418-420 євро на дитину, залежно від віку.

Швейцарія

Українці у Швейцарії отримують 520 євро, а також мають можливість отримати безкоштовне житло і харчування.

Норвегія

Біженці з України, що перебувають у Норвегії, отримують виплати– 650 євро на дорослого і 350 євро на дитину. Якщо вони беруть участь у мовних курсах, то отримують додаткову виплату в розмірі 1400 євро. Українці отримують безкоштовне житло, а також, якщо хочуть повернутись, отримують 1500 євро.

Ірландія

Українці в Ірландії можуть очікувати безкоштовного житла і грошової допомоги у розмірі 800 євро.

Франція

У Франції розмір виплат залежить від кількості людей в родині. Наприклад, якщо в сім'ї мама з дитиною, то на місяць виплачується 306 євро, а родина з 4-ма людьми отримує 520 євро на місяць. Житло не надається, але можна отримати компенсацію частини орендної плати.

Данія

Мама з дитиною може отримувати 1700 євро, а дорослий отримує 800 євро, з подальшим сплатою податку. Крім цього, Данія надає безкоштовне житло.

Більшість українських біженців, що емігрували через вторгнення, не планують повертатись назад. Про те, які чинники є важливими для прийняття рішення залишатись за кордоном, стало відомо через дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Європейського Союзу.