Трамп не врятує Росію від репарацій. І ось чому

На початку цього місяця гауляйтер окупованої частини Запорізької області Балицький повідомив про початок будівництва залізниці, яка з'єднає Ростов-на-Дону з Кримом. Його колега Аксьонов також підтвердив цю інформацію і наголосив на важливості такого шляху для зменшення логістичних труднощів і залежності від Кримського мосту. Балицький мріяв про збільшення транспортного сполучення для перевезення різних видів вантажів, що потребують зв'язку з більшою територією. Він також вказав на небезпеку, пов'язану з проходженням через Керченський міст.

Однак, віцепрем'єр Хуснуллін, відповідальний за відновлення нових регіонів, заявив, що до кінця не ухвалено жодного остаточного рішення щодо будівництва залізниці.

Згідно з економістом Сергієм Гурієвим, Росії все одно доведеться сплатити витрати на вивіз зерна, брухту та залізних руд, а також за відновлення сусідньої України. Він вказує на те, що хоча наразі немає правових інструментів для конфіскації російських активів, резерви Центробанку Росії можуть бути заморожені до моменту, коли компенсація Україні буде виплачена. Якщо Росія не виплатить компенсацію, гроші використовуватимуться для допомоги Україні. Одним з можливих сценаріїв є висунення Україною претензій до Росії в міжнародному арбітражі, де американський президент міг би взяти сторону України та заблокувати російські активи, щоб компенсувати витрати Україні.

Теоретична перемога Трампа виборах також не дозволить Росії уникнути виплати компенсації Україні. Хоча Трамп має на увазі добробут своїх виборців, він готовий забрати російські гроші і використати їх на відновлення України.

Незалежно від складного процесу вивізу розкраденого майна, Україна залишається наполегливим у своєму прагненні до відшкодування збитків, завданих Росією. Виконавчий комітет Європейського союзу прийняв постанову про судові розпорядження щодо конфіскації активів керівників російського режиму. Такі рішення дають надію на компенсацію загарбаного майна і боротьбу з безкарністю.