Трамп зробив скандальну заяву про допомогу Україні

Трамп зробив скандальну заяву про допомогу Україні

Трамп критикує допомогу Україні та обіцяє вирішити це питання

Колишній президент США Дональд Трамп звинуватив Україну у нескінченних запитах на допомогу та пообіцяв вирішити цю проблему, якщо буде переобраний.

На передвиборному заході в Детройті, організованому ініціативою Turning Point USA, Трамп заявив про свою незадоволеність допомогою Україні. Він відзначив, що "любить Зеленського" за його дії в період імпічменту, але продовжує мати зауваження стосовно допомоги.

"Зеленський тільки чотири дні тому приїхав з 60 мільярдами. І тепер він знову потребує ще 60 мільярдів. Це ніколи не закінчується, ніколи не закінчується. Я вирішу цю проблему ще до мого зайняття посади президента в Білому домі. Я вирішу її, будучи президентом"

Варто відзначити, що твердження Трампа про візит Зеленського до США "чотири дні тому" є неправдивим, так як найостанніший візит українського лідера до Вашингтона відбувся у грудні 2023 року. Крім того, фінансування на суму 61 мільярд доларів для підтримки України було узгоджено Конгресом США лише один раз як частина більшої програми національної безпеки.

Раніше видання Washington Post повідомило, що Трамп може скасувати угоду про безпеку з Україною у разі перемоги на виборах.

Читайте також: