Україна хоче наносити удари західною зброєю по авіабазах в Росії - ЗМІ

Україна хоче наносити удари західною зброєю по авіабазах в Росії - ЗМІ

Відміна Вашингтоном заборони на використання окремих видів озброєнь допомогла Україні відбити наступ росіян на Харківщині і знизити обстріли Харкова.

Однак Збройні сили України все ще не можуть атакувати Росію ракетно-артилерійськими комплексами ATACMS, деякі з яких мають дальність дії приблизно 190 миль, повідомляє The New York Times.

"Ця зброя дальнього радіусу дії була б необхідна для ураження авіабаз в глибині російської території, які використовуються бомбардувальниками. Київ в основному мусить покладатися на свій парк вітчизняних безпілотників, який поширюється", - зазначено в статті.

Після останнього обстрілу Харкова президент Володимир Зеленський звернувся до західних партнерів з проханням дозволити використовувати їхню зброю на території РФ.

"Тільки сьогодні наші військові збили дві російські ракети "Калібр". Вчора - 12 російських ракет і 13 ударних безпілотників. Так це триває щовечора і щодня. Російський тероризм не припиняється, тому ми повинні збільшити тиск - усіма засобами разом з нашими партнерами. У нас є достатня рішучість знищити терористів на їхній території - це єдине справедливе - і нам потрібна така ж рішучість від наших партнерів", - заявив він у відеозверненні.

Джерело: УНІАН

Читайте також: