«Треба підтримувати росіян»: Навальна в інтерв'ю Time розкритикувала українську владу

Вдова російського опозиціонера Олексія Навального, Юлія, дала інтерв'ю журналісту Time Саймону Шустеру після смерті свого чоловіка. Вона зазначила, що Україна робить велику помилку, ігноруючи антивоєнних росіян.

Нам дуже потрібно пам'ятати про тих росіян, які не відчувають ворожнечі до України. Це не війна Росії, це війна Путіна. І її підтримує лише агресивна меншість.

Юлія висловила думку, що фраза "хороші росіяни" є неправильною. Їй здається, що Україна просто не бажає шукати таких антивоєнних росіян. Але вони існують, просто вони не готові виходити на вулицю через страх. Ці люди потребують підтримки, і ігнорувати їх – помилка українського уряду, - зауважила вдова Навального.

Шустер запросив її прокоментувати заяву The Washington Post про те, що перша леді України, Олена Зеленська, відмовилася бути присутньою на виступі президента США Джо Байдена через обране місце поряд з вдовою Навального.

Я, по справді, не знала, що її також запросили. Якщо це правда, мені дуже шкода. Я навіть не знала, що вона мала бути там, - пояснила Юлія.

Вона також розповіла, що однією з причин, чому вона підтримувала Володимира Зеленського на виборах в Україні, була його дружина Олена Зеленська, яка їй дуже сподобалася.

На запитання про співпрацю з Україною, Навальна зазначила, що це складне питання, оскільки воно залежить не лише від неї.

Нагадаємо, журнал Time визнав Юлію Навальну однією зі ста найвпливовіших людей 2024 року у категорії "Лідери".

Також Юлія та Олексій Навальний стали лауреатами "Премії за свободу ЗМІ" в цьому році.

Джерело: Українська правда