Туск розповів, як Польща планує постачати додаткову електроенергію в Україну

Польські електричні проводи на українських ландшафтах
Польські електричні проводи на українських ландшафтах

Польща розробляє план для використання внутрішнього вугілля без сплати квот на викиди CO2 з метою підтримки України в зимовий період. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

Туск заявив, що польський уряд працює над планом щодо спалювання внутрішнього вугілля без оплати за викиди CO2. Він також зазначив, що електроенергію, вироблену польськими електростанціями з цього вугілля, можна передати в Україну при підтримці європейських коштів.

Проте Туск підкреслив, що цей крок не вирішить проблему повністю, але може допомогти у частковому розм'якшенні ситуації в Україні під час складної зими. Прем'єр-міністр Польщі заявив, що Варшава буде шукати "креативні ідеї" для підтримки українського уряду.

Під час візиту до Варшави президент України Володимир Зеленський із прем'єр-міністром Польщі підписали угоду про співпрацю у галузі безпеки, включаючи енергетичну сферу. Зеленський високо оцінив роль Польщі в забезпеченні енергетичної безпеки України.

Туск також заявив, що Польща очікує від України конкретних пропозицій щодо допомоги у разі атак на енергетичну інфраструктуру. Він також зазначив плани збільшення поставок генераторів та покращення ефективності допомоги у порівнянні з попередніми роками.

Читайте також