У Білому домі пояснили, як розподілятимуть військову допомогу для України

США нададуть Україні пакети допомоги для боротьби з агресією РФ

Законопроєкт, що передбачає підтримку України, прийняли у США. За цим будуть виділені пакети для негайних оборонних потреб ЗСУ, а потім надзвичайна увага буде приділена забезпеченню довгострокової стратегії Києва по відсічі агресії РФ.

"Путін вважає, що може тягнути час, тож маємо спробувати надолужити частину цього часу. Отже, щойно президент отримає законопроект на свій стіл та підпише його, ви побачите, що ми надамо ті можливості, які їм (українській стороні – ред.) найбільше потрібні зараз" - зазначив представник американської адміністрації Джон Кірбі.

Також будуть проведені консультації щодо стратегії Києва щодо захисту від російської агресії. На основі цих обговорень будуть адаптовані наступні пакети підтримки для України, які будуть спрямовані на задоволення цих потреб.

Представник США також підтвердив, що відсутність швидкого ухвалення допомоги для України американським Конгресом суттєво вплинула на безпеку наших громадян.

"Коли росіяни проводять масові атаки з дронів та ракет, вони розуміють, що Україна зможе збити лише деяку їх кількість, інші пройдуть" - наголосив представник Білого дому.

Така ж тактика використовується російськими силами на Сході України, зокрема, в районі Авдіївки, щоб скористатися недостачею боєприпасів ЗСУ.

Представник адміністрації США також зазначив, що очікується, що Сенат США ухвалить законопроєкт з допомогою для України, і коли він потрапить до Білого дому, президент Байден підпише його якнайшвидше.

"Я також можу вас запевнити, що дуже швидко після цього ви побачите перший пакет допомоги в галузі безпеки для України" - повідомив представник адміністрації США.

Джерело: Укрінформ