У Білому домі пообіцяли продовжувати підтримку України

За думкою американських посадовців, конфлікти в Україні та Ізраїлі мають схожий характер і переплітаються між собою. В цьому подібність між президентом Росії Володимиром Путіним та бойовиками ХАМАСу - обидві сторони прагнуть знищити демократію своїх сусідів. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу.

За його словами, коли терористи та диктатори не несуть належного покарання за свої дії, це призводить лише до більшого хаосу, смертей та руйнування. Зростає загроза для США та світу загалом. Це, як годувати алігатора, сподіваючись, що він з'їсть вас останнім, - зауважив Кірбі.

Кірбі також зазначив, що підтримка України має двосторонню підтримку в США. Вимагати компенсацій за основні засоби національної безпеки, такі як підтримка Ізраїлю та України, є порушенням звичайного двопартійного процесу. Це може мати негативні наслідки для безпеки США та їхніх інтересів за кордоном.

Речник підкреслив, що питання національної безпеки не повинно бути предметом політичних ігор чи спроб перетворити підтримку самооборони Ізраїлю на політичний футбол.

Минулого тижня президент США Джозеф Байден подав проект бюджету до Конгресу, в якому запропонував додаткове фінансування на суму понад $100 млрд, у тому числі для допомоги Україні та Ізраїлю.

Проте новий спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, який підтримує Дональда Трампа, заявив, що питання допомоги Україні та Ізраїлю будуть розглядатися окремо двома різними законопроєктами, а не в одному, як запропонував Білий дім.